Къде отиват провалените и нефункционални приложения когато умрат? В повечето случаи,

...
 Къде отиват провалените и нефункционални приложения когато умрат?
В повечето случаи,
Коментари Харесай

Къде отиват приложенията, когато умрат?

 Къде отиват провалените и нефункционални приложения когато умрат?
В множеството случаи, отговорът на този въпрос не е еднопосочен, само че за тези които се вълнуват от историята на Гугъл, истината е единствено на един клик разстояние.

Сайтът killedbygoogle.com, основан от програмиста Коди Огдън, съдържа всички артикули, които Гугъл към този момент е „ умъртвил ” или следва да прати в забвение. В този лист попадат приложения, услуги и хардуер, трансформирайки уебстраницата в нещо като онлайн гробище за софтуерни артикули и услуги, написа Dailymail.

„ Привикваме към приложенията, услугите и устройствата, които рутинно използваме ”, споделя Огдън в обява в блога си.

„ Започваме да познаваме техните характерности, техните странности и като една връзка, това надълбоко ни въздейства, даже години откакто към този момент не са до нас ”, прибавя програмистът.Понастоящем уебсайтът е лобно място на 149 разнообразни приложения, услуги и хардуер, които към този момент не се оферират или поддържат от Гугъл, от по-известната обществена мрежа Google+ до по-мистериозни услуги като BebaPay – платформа за електронни билети в Найроби, Кения.

Откакто уеб сайтът съществува, консуматори на Reddit се впускат в просторни размисли, кои артикули са били положителни и кои няма да им липсват въобще.

Идеята за основаването на уеб страницата идва след няколко известия на Гугъл през този месец за прекъсване на три услуги, измежду които и Гугъл Inbox – услуга, която ще спре считано от 2-ри април тази година.

Освен за списък на остарели услуги и хардуер, порталът на Коди Огдън служи и като място за рецензия към Гугъл по отношение на решенията, които взима компанията, защото някои услуги и артикули биват отстранени, макар, че потребителите ги намират за съответни и потребни.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР